DESTINATII DE VIS : Top 5 oaze montane din India

Daca v-ati saturat de destinatiile clasice de vacanta si tot ce va doriti este un loc linistit, departe de griji, dar care sa intruneasca criteriul de loc exotic, puteti alege un resort intim din India. Iata cele mai retrase si spectaculoase cabane de munte din inima Indiei.




Shakti 360 Leti, Uttarakhand Shakti 360 Leti, Uttarakhand

Cateva cabane din piatra alcatuiesc intimul resort Himalayan Shakti 360° Leti, un loc atat de ascuns incat drumul de la cea mai apropiata sosea dureaza o ora, potrivit The Independent.

Desi, la prima vedere, pare un loc prea retras pentru unii turisti, izolarea aceasta are si avantaje. Astfel, aici va puteti relaxa total citind cartea preferata intr-una dintre cele patru cabane, toate avand vedere spre varfurile semete ale muntilor.

In plus, puteti incerca o plimbare prin padurile din apropriere, cu ajutorul unui ghid sau chiar porter.

Pentru cei care se multumesc doar sa priveasca frumusetea si salbaticia locului de pe terasa cabanei sau de la fereastra, trebuie sa stiti ca exista posibilitatea aprinderii unui foc de tabara pe veranda in serile racoroase.

360° Leti este deschis publicului intre lunile octombrie si mai, potrivit site-ului oficial.
Pachetele de trei nopti in acest paradis din Himalaya incep de la 1.350 de euro de persoana, cu servicii all inclusive.

Sursa foto: shaktihimalaya.com




Glenburn Tea Estate, Bengal Glenburn Tea Estate, Bengal

Iubitorii ceaiului vor fi cu adevarat fericiti in acest complex situat deasupra orasului Darjeeling, patria ceaiului indian. Fondat in 1859, complexul include opt apartamente construite in stil colonial.

Interiorul acestora este dominat de paturile cu baldachin, tesaturile brodate manual, cazile Victoriene si produsele de baie organice, toate pe baza de ceai verde de Darjeeling.

Vizitatorii pot parcurge un “traseu al ceaiului”, care dureaza o zi intreaga si in care se explica intreg procedeul fabricarii ceaiurilor, de la plantare, la culegere si uscare.

Pentru romantici, exista si optiunea petrecerii unei nopti la cabana din muntii Kanchenjunga, unde se organizeaza gratare in aer liber si focuri de tabara.

Pretul apartamentelor Glenburn incep de la 180 euro pe noapte, in camere duble, cu servicii all inclusive, potrivit site-ului oficial.

Sursa foto: www.glenburnteaestate.com





Vivanta by Taj, Kashmir Vivanta by Taj, Kashmir

Cea mai nordica provincie a Indiei este gazda celui mai nou hotel Vivanta by Taj. Situat la o altitudine de peste 1.700 metri, ofera o panorama superba a vaii Kashmirului si a lacului Srinagar Dal.

In pofida locatiei foarte retrase, hotelul intruneste toate criteriile unei unitati de cinci stele.

Puteti practica yoga in cadrul centrului de fitness sau sa va relaxati la piscina exterioara.

De asemenea, in lounge-ul Rhythm puteti sorbi incet din ceaiul local, dar va puteti oricand retrage pe balconul privat al camerei, de unde privelistea va va taia cu siguranta respiratia.

Pretul unei camere duble incepe de la 175 euro pe noapte, cu micul dejun inclus, potrivit site-ului oficial.

Sursa foto: www.tajhotels.com




Serenity, complexul Kanam, Kerala Serenity, complexul Kanam, Kerala

Cea mai interesanta activitate de aici este pachetul special numit “O zi cu elefantii”, in care turistii cazati la complexul Kanam se pot bucura de compania blandului elefant indian Laxmi.

Alte activitati pe care le puteti desfasura in cadrul complexului sunt: plimbari pe plantatia de arbori de cauciuc, infiintata in 1920, plimbari cu bicicleta pe dealurile din imprejurimi.

Toate cele sase apartamente sunt vopsite in culori puternice, energizante, iar paturile au ornamente sculptate manual de artisti locali.

Pretul unei camere duble in complexul Kanam din Kerala incepe de la 130 de euro pe noapte, de persoana, cu mic dejun inclus.

Sursa foto: www.malabarhouse.com




Casa del Fauno, Kerala Casa del Fauno, Kerala

Mancarea este principala atractie de pe aceasta plantatie de cardamon, care pune la dispozitia turistilor doar trei apartamente rustice.

Proprietarul acestora este si bucatar sef si pasionat de gastronomia tarii sale. Astfel, pe langa plimbarile pe terasele de ceai si condimente de pe dealurile Kannan Devan, din imprejurimi, va puteti delecta cu o serie variata de feluri traditionale de curry si nu numai.

Toate mancarurile servite aici sunt preparate cu ingrediente organice din gradina proprie, iar carnea este adusa de la producatori locali, in timp ce pestele proaspat este adus de pe lacul din apropiere.
Dupa o masa copioasa si plina de arome tipic indiene, va puteti relaxa pe veranda, care ofera o panorama superba asupra teraselor.

Preturile la camerele duble incep de la 112 euro pe noapte de persoana, all inclusive, potrivit site-ului oficial.

Sursa foto: www.casadelfauno.in

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .