DESTINATII DE VIS : Incredibilul Magdeburg Pod de Apa din Germania

The Magdeburg Water Bridge is a navigable aqueduct in Germany that connects the Elbe-Havel Canal to the Mittelland Canal, and allows ships to cross over the Elbe River. At 918 meters, it is the longest navigable aqueduct in the world.

Podul de apa Magdeburg este un apeduct navigabil din Germania care conecteaza Elba -Canalul Havel cu Canalul Mittelland si permite vapoarelor sa strabata raul Elba. Cu o lungime de 918 metrii, este cel mai lung apecduc navigabil din lume. Inainte era necesar sa se faca un detour de 12 km.Cu acest apeduct multiple solutii au fost optimizate.
C
onstructiile pe apa de legatura au inceput in 1930, dar datorita celui de al doilea razboi mondial si apoi diviziunii Germaniei
lucrarile au fost suspendate pana in 1997. Apeductul a fost finalizat si deschis publicului in 2003.

The Elbe-Havel and Mittelland canals had previously met near Magdeburg but on opposite sides of the Elbe. Ships moving between the two had to make a 12-kilometer detour, descending from the Mittelland Canal through the Rothensee boat lift into the Elbe, then sailing downstream on the river, before entering the Elbe-Havel Canal through Niegripp lock. Low water levels in the Elbe often prevented fully laden canal barges from making this crossing, requiring time-consuming off-loading of cargo.

magdeburg-water-bridge6

Construction of the water link was started as early as in the 1930s but due to the World War 2 and subsequent division of Germany the work remained suspended till 1997. The aqueduct was finally completed and opened to the public in 2003.

magdeburg-water-bridge6

magdeburg-water-bridge3

magdeburg-water-bridge4

magdeburg-water-bridge5

magdeburg-water-bridge2

Chiar si dupa ce ai vazut-o, este greu sa crezi!Water Bridge in Germany. What a feat!6 ani, 500 milioane de euro, cu o lungime de 918 metri. . .Acesta este un canal-pod peste raul Elba si uneste fosta Republica Democratica din Est cu Germania de Vest; ca parte a proiectului de unire.In orasul Magdeburg, langa Berlin.Fotografia a fost facuta in ziua inaugurarii.

via Wikipedia

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .