[ FILM DOCUMENTAR ] Religulous – Religia idioată


Religulous Religulous   Religia idioatăUn film documentar ieșit din comun, care încearcă să explice principalele dogme și idioțenii ale celor trei religii monoteiste principale: creștinismul, iudaismul și islamul. Bill Maher îi intervievează pe unii dintre cei mai ciudați credincioși din toate religiile. Musulmani, evrei și creștini de multe feluri se perindă prin fața ochilor săi neîncrezători. Maher vizitează un muzeu creaționist din Kentucky, care arată că dinozaurii și oamenii au conviețuit în aceeași perioadă, acum 5000 de ani. Vorbește cu camionagiii de la Capela Camionagiilor (pe care este afișat semnul “Isus te iubește”).
Vizitează un parc tematic, Ținutul Sfânt, din Florida. Vorbește cu un rabin ce face parte dintre cei ce neagă Holocaustul. Discută cu un muzician musulman ce promovează ura față de evrei. Maher găsește cei mai neobișnuiți credincioși ș întâlnește  un sceptic tocmai în persoana unui preot de la Vatican.
Documentarul este foarte bine făcut, e amuzant și are un soundtrack pe măsură. Principalul merit al lui Maher îi revine pentru răbdarea cu care intervievează niște oameni ce devin violenți în momentul în care religia le este pusă la îndoială. Probabil că această trăsătură se datorează faptului că Maher este comediant – o meserie care cere mult curaj și un obraz gros. Mesajul filmului, însă, nu este deloc comic. E cu adevărat înspăimântător când te gândești la toate crimele, tortura și opresiunea săvârșite în numele religiei. Atunci, de ce se spune despre oamenii care se recomandă “religioși” că au o morală sănătoasă?

Vizionare online film documentar 

Religulous 

subtitrat

Pentru subtitrare, apăsați Play, apoi butonul CC

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .