Salata Coleslow
Ingrediente:
6 linguri otet, 1 lingura faina, 1 lingurita mustar, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare, 6 linguri smintina, 20 gr. unt sau margarina, 300 gr. varza alba, 150 gr. morcovi, 2 tulpini telina, 2 linguri seminte de floarea soarelui
Mod de preparare
Se pun intr-o cratita 6 linguri apa, otetul, faina, zaharul, sarea si mustarul si se lasa la foc mic pina ce dau in clocot (amestecind intruna). Se adauga smintina si untul si se amesteca pina se topesc. Se toarna sosul intr-un castron, se incorporeaza legumele taiate fisii subtiri si se lasa cel putin 2 ore.
Mod de servire
Salata se serveste dupa ce s-a presarat deasupra miez de seminte de floarea soarelui prajite
Paste cu nuci
Ingrediente:
1/2 kg paste fainoase, o lingura sare, 200 gr. nuci, 150 gr. Zahar
Mod de preparare
Se fierb pastele fainoase, conform instructiunilor. Nucile se baga putin la cuptor dupa care se dau prin masina de tocat pe o sita cit mai mica. Se scurg pastele, se pun intr-un castron peste care se pun nucile amestecate cu zahar si se amesteca bine
Mod de servire
Se servesc calde, dar sint la fel de bune si reci
Cartofi copti de doua ori
Ingrediente:
cartofi de marimea unui pumn, slanina afumata, cascaval, unt, lapte, ceapa verde, sare, piper
Mod de preparare
Cartofii spalati se pun la copt in cuptor. Intre timp se taie putina slanina afumata marunt si se pune la prajit pina devine crocanta, se scoate afara din tigaie, iar in unsoarea formata se caleste putina ceapa verde. Cind cartofii sint copti pe jumatate se scot si la fiecare cartof se taie pe lungime un capac. Se scobeste miezul cu o lingurita (cu atentie sa nu se rupa coaja) apoi din miezul de la cartofi, putin unt si lapte caldut se face un piure. Atentie! Piureul se face cat timp cartofii sunt fierbinti, daca nu, cartofii vor deveni clicosi. Se adauga slanina prajita, ceapa verde, sare piper si se umplu cartofii cu aceasta compozitie. Deasupra se presara cascaval dupa care cartofii se dau din nou la cuptor pina cascavalul se rumeneste putin.
Mod de servire
Se serveste ca garnitura linga gratar sau alte preparate din carne
Prajitura americana cu ciocolata
Ingrediente:
250 g unt, 1 lingurita zahar vanilat, 2,5 dl zahar, 1,25 dl zahar pudra, 1 ou, 0,75 dl cacao, 2 linguri lapte, circa 4,5 dl faina, 1/4 lingurita praf de copt, 2,5 dl ciocolata pentru prajituri, taiata bucatele
Mod de preparare
Se freaca untul (cu mixerul). Se amesteca in unt zaharul, zaharul pudra, oul, cacaoa, laptele. Praful de copt se amesteca cu faina inainte de a se adauga si ele, la urma se pun bucatelele de ciocolata. Se pun cu lingura pe tava de copt, se coc la 180 grade C 10-12 minute.
Prajituri americane
Ingrediente:
200 g unt sau margarina, 4 1/2 dl zahar pudra, 3/4 dl zahar, 1 lingurita zahar pudra, 6 1/2 dl fulgi de ovaz, 2 oua, 3 dl lapte, 1 lingurita sare, 1 lingurita bicarbonat, 350 gr. ciocolata pentru prajituri, taiata mare
Mod de preparare
Se amesteca untul, zaharul, zaharul pudra intr-un castron pina la o consistenta cremoasa. Se adauga fulgii de ovaz. Se bate oul, se amesteca cu amestecul cu unt. Se amesteca faina, sarea si bicarbonatul si se amesteca cu compozitia cu unt. Se adauga ciocolata, se amesteca/framinta. Se pune cu lingura pe tava, cu loc intre ele, se aplatizeaza putin. Se coc in mijlocul cuptorului la 150 grade 10-15 minute.
Pulpe de pui americane
Ingrediente:
8 pulpe de pui intregi, 400 g cascaval ras, 2 pungi de chipsuri (cu aroma dupa preferinta) sau fulgi de porumb
Mod de preparare
Pulpele se spala si se curata de piele. Chipsurile (sau fulgii de porumb) se maruntesc bine. Cascavalul se rade pe razatoarea mare. Pulpele (trebuie sa fie nesterse) se tavalesc mai intai prin cascaval, apoi prin chips (sau fulgi). Se asaza cu grija pe gratarul cuprorului si se frig la foc iute la inceput, apoi potrivit. Sub gratar trebuie sa asezati o tava. Sint gata cand au prins o crusta aurie frumoasa.
Mod de servire
Se servesc ca atare sau cu garnitura dupa preferinta
Pancake
Ingrediente: 1 1/4cana de faina, 1 1/2 cana de lapte batut, 1/4cana zahar, 1/4 cana ulei, 1/4lingurita sare 1 ou, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat
Mod de preparare: Se amesteca toate ingradientele in mixer, un minut, se toarna compozitie 12 cm diametru in tigaia unsa cu ulei. Se intoarce, pe partea cealalta cand se intaresc marginile. Trebuie sa aiba culoarea maro deschis.
Mod de servire: Cu miere, siropuri de fructe sau dulceturi
Conopida la cuptor
Ingrediente:
2 buc. conopida, 200 gr. cascaval razuit sau brinza, pesmet, 2 oua, smintina, sare, piper
Mod de preparare
Se fierbe in apa cu sare conopida desfacuta. Se unge cu ulei un vas nu foarte adinc (si marginile) si apoi se tapeteaza cu pesmet. Se pune un strat de conopida peste care se pune pesmet, cascaval si apoi cite doua linguri de smintina. Se condimenteaza stratul cu sare si piper dupa gust si se continua sa se puna straturile asa cum am descris mai sus pina se termina conopida. Se pune la cuptor (incalzit 5 min. la 220 grade) vasul si se lasa 10 minute. In acest timp se bat ouale cu putina sare si cu 2 linguri de smintina. Se scoate vasul si se toarna deasupra acest amestec si apoi se mai lasa la cuptor pina compozitia formeaza deasupra o coaja aurie.
Inele de ceapa
Ingrediente:
inele de ceapa, unt, ulei
Mod de preparare
Se ung inelele de ceapa cu unt si se pun la prajit in ulei, pana cand se umfla.
Mod de servire
Se servesc calde si fara paine
Long Island Ice Tea
Ingrediente:
rom, tequila, gin, vodka, triple sec, sweet&sour mix(limonada), coca cola, o felie lamiie
Mod de preparare
Intr-un pahar inalt umplut cu gheata se amesteca toate ingredientele "spirtoase" dupa care se adauga limonada si putina coca cola .
Mod de servire
Paharul se poate garnisi cu o felie de lamiiie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu