Mierea, spun nutritionistii, contine fructoza, care ajuta corpul sa lupte cu efectele neplacute ale abuzului de alcool.
Specialistii Societatii Regale de Chimie din Marea Britanie ne explica: simptomele dezagreabile - dureri de cap, greata, voma - pe care le incercam in cursul starii de mahmureala se datoreaza faptului ca, prin metabolizarea alcoolului, rezulta, in prima faza, acetaldehida - o substanta toxica pentru organism.
Ulterior, acetaldehida este transformata - cu ajutorul fructozei - in acid acetic, care este descompus, in cursul proceselor metabolice obisnuite ale organismului, rezultand dioxid de carbon, care este eliminat natural, prin plamani.
Consumand paine prajita ca "suport" pentru miere, ingeram sodiu si potasiu, care ajuta si ele corpul sa se descurce cu excesul de alcool.
Preventiv, cercetatorii mai recomanda: sa bem un pahar cu lapte, inainte de a incepe sa bem alcool (laptele reduce absorbtia alcoolului); sa alegem, de preferinta, bauturi alcoolice de culoare deschisa, limpezi (mai degraba decat alcooluri cu tot felul de adaosuri, inclusiv extracte vegetale, pentru ca acestea pot inrautati mahmureala), sa alternam bauturile spirtoase cu cele nealcoolice si sa bem un pahar mare cu apa inainte de culcare, pentru a evita deshidratarea, care face mahmureala si mai neplacuta. (Si, bineinteles, sa bem cu masura.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu