[ VIDEO ] Strategii de adaptare intre job si familie


Treburile casnice trebuie impartite in mod egal intre parteneri. Citeste sfaturile de mai jos pentru o viata de familie echilibrata:

Exista unele decizii foarte dificile cu care se confrunta in ziua de azi, familiile cu copii mici. Multe familii au nevoie de doua venituri doar pentru a plati taxele pentru locuinta.

Exista mai putine resurse disponibile de la membrii unei familii extinse, deoarece de multe ori, acestia traiesc departe sau au propriile lor cariere. In ciuda tuturor metodelor de "economisire de timp" disponibile pentru familii, multi parinti si-au dublat responsabilitatile.

Femeile au adaugat munca in afara casei la rolul mai traditional de femeie casnica/cea care se ocupa de toate treburile in casa si in plus si de copilul ei.

Barbatii au adaugat un rol de parinte mai complex, care include ingrijirea copiilor pe timp de noapte, organizarea sacosei de scutece si transportul copiilor la centrele de ingrijire si participarea la treburile casnice, pentru a numi doar cateva.

Multi parinti au o conceptie gresita, destul de comuna, conform careia oricine poate gestiona rolurile si responsabilitatile lor bine si ca ei sunt singurii care nu-si pot da seama cum sa actioneze in consecinta.

Multe articole sunt scrise cu privire la modul de a organiza mai bine timpul, ca si cum planificara corecta/organizarea ar face posibil sa te ocupi de tot. De fapt, nu poti face totul in acelasi fel ca si cand ai indeplini doar unul sau doua dintre rolurile tale.

Strategii de adaptare

Iata cateva lucruri la care trebuie sa te gandesti pentru a fi in masura sa impaci si munca si responsabilitatile casnice

1. Prioritate. Inainte de a incerca sa gasesti solutii, este esential sa te gandesti un pic la toate lucrurile pe care le faci. Intr-o perioada in care nu ai nici macar suficient timp pentru a sta jos sa savurezi o ceasca de cafea, a-ti face timp pentru a reflecta poate fi o provocare in sine.

Pentru a-ti da seama care lucruri trebuie sa le faci acum, care lucrurile pot astepta si la care lucruri poti renunta, trebuie sa analizezi atent toate lucrurile pe care le faci in prezent si sa hotarasti care sunt cele mai importante. Ar fi util sa porti toate aceste discutii cu partenerul tau.

2. Exploreaza optiunile.
Analizeaza tot ceea ce faci, numarul de ore cat lucrezi, celelalte responsabilitati pe care ti le-ai insusit, treburile casnice si desigur, responsabilitatea pentru copilul tau.

Include in aceasta conversatie o analiza a bugetului familiei tale. Exista posibilitati de a reduce cheltuielile pentru un an sau doi? Aveti alte resurse financiare disponibile?

Este de asemenea important sa analizezi optiuni diferite de lucru. Ai putea tu sau partenerul tau sa va schimbati programul de lucru sau numarul de ore lucrate? Ar fi posibil sa se ocupe de o parte din munca casnica?

Unora la place aceasta solutie iar altii o considera o provocare. Gandeste-te la mai multe scenarii posibile si incearca sa-ti dai seama care sunt realizabile.

3. Impartiti responsabilitatile. Participarea barbatilor la treburile casnice si la ingrijirea familiei a crescut semnificativ in ultimii 20 de ani.

Cu toate acestea, din punct de vedere statistic, numarul de ore pe care femeile angajate le petrec in gospodarie exercitandu-si calitatea de parinte inca depaseste cu mult numarul de ore pe care barbatii le petrec indeplinind aceleasi sarcini.

Acest lucru nu inseamna neaparat ca barbatii sunt rau voitori sau dezinteresati.

Multe femei simt retinere cu privire la partajarea datoriilor de intretinere a familiei. Ele pot simti ca experienta lor este amenintata de repartizarea in mod egal cu partenerii lor.

Multe femei sunt critice la adresa eforturilor celuilalt parinte in ceea ce priveste treburile de uz casnic si indatoririle de parinti. Multi parteneri simt o oarecare retinere in a se implica mai mult de teama de a face ceva nepotrivit.

Este important sa acorzi o mai mare atentie impartirii treburilor in familie. Este bine pentru amandoi sau trebuie schimbat ceva? Cum ar putea fi partajate mai echitabil? Fiecare parinte trebuie sa faca unele schimbari pentru ca aceasta sa se intample.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .