Nu de mult am auzit câteva ponturi în legătură cu oraşul „ Caracal ”, foarte amuzante, însă nu ştiu dacă toate acestea sunt adevărate. Dacă este vreun cititor respectiv comentator care locuieşte sau a locuit în acest oraş, şi este doritor de a confirma sau a contrazice cele săpte bulinuţe enumerate mai jos, ar fi ceva bun. Mă întrebam eu în tren, de ce or fi zis amicii că acolo „ s-a răsturnat carul cu proşti ”, cu ocazia asta am şi eu motive să mă mândresc că ştiu adevărata „ legendă ”.
- Fabrica de pâine se află pe strada Foametei.
- Puşcăria se află pe strada Libertăţii.
- O macara a fost uitată în interiorul unui bloc, la construirea acestuia.
- desi exista doar un liceu acesta avea numele de “liceul nr. 2″
- s-a furat usa politiei
- Cimitirul se află pe strada Învierii.
- Ceasul din gară are în componenţa sa cifre romane, cifra 4 fiind scrisă cu patru liniuţe ( IIII ) în loc de IV.
- Sediul pompierilor a fost cuprins de flăcări.
Nu pot să confirm cele spuse mai sus, sunt doar „ luate ” de pe internet.
ORICUM , DIN 7 , AU DEVENIT 8 !
Cele cu străzile cred că au fost sau sunt şi în prezent.
*******
Caracal este un municipiu şi al doilea oraş ca mărime din judeţul Olt, Oltenia, România. Este situat la 55 km de Craiova.
Ca poziţie geografică municipiul Caracal este situat în sud-vestul ţării, în Câmpia Romanaţiului. De la est la vest este străbătut de râul Gologan, ale cărui ape sunt canalizate subteran pe cuprinsul localităţii.
Municipiul Caracal este situat la intersecţia DN6 (Bucureşti – Craiova - Timişoara, E70) cu drumurile naţionale Corabia – Râmnicu Vâlcea – Sibiu (DN54, DN64) beneficiind în acelaşi timp şi de un important nod de cale ferată care completează transportul rutier cu cel feroviar. Avre o poziţie geografică ce îl situează la 40 km de portul fluvial Corabia, la 55 km de aeroportul Craiova şi beneficiind de reţeaua feroviară se justifică dezvoltarea reţelei de drumuri naţionale şi judeţene.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu