Cosurile sunt o problema majora pentru femei, de la cea mai frageda varsta pana dupa varsta de 30 de ani. Cate dintre voi nu s-au aflat in situatia de a anula o intalnire, din cauza aspectului inestetic provocat de aparitia unui cos?
Desi inestetice si incomde, aceste mici imperfectiuni ale tenului dureaza putin, adevarata problema constand in urmele lasate. In incercarea de a acoperi aceste urme, multe dintre noi comitem o mare eroare, folosind mult fond de ten, rezultatul obtinut fiind unul advers: un ten incarcat, care da senzatia unei masti. Cicatricele lasate de cosuri se formeaza ca urmare a eroziunii epidermei in jurul porilor infectati. Aceste urme pot ramane pe fata foarte mult timp, iar principalul obiectiv de ordin estetic ar fi acelea de a le preveni sau inlatura cat mai rapid si eficient posibil.
Iata cateva remedii pentru inlaturarea urmelor lasate de cosuri:
1. Mentinerea unui ten curat
Dupa ce iti aplici un demachiant si te-ai asigurat ca tenul este complet curatat, treci mai departe si foloseste o masca exfolianta. Mastile exfoliante le gasesti in industria cosmetica de pe piata. Daca nu iti permiti sa iti cumperi din comert o masca ori nu o ai la indemana in momentul respectiv, iti poti prepara singura masti, acasa, cu ce ai a indemana, in bcatarie. O solutie ar fi amestecul dintre o jumatate de castravete si o rosie. Adauga la zeama si semintele obtinute din stroarcerea rosiei, apoi castrevete dat pe razatoare. Cu un disc demachiant aplica pe fata amestecul obtinut, lasa-l sa actioneze in jur de un sfert de ora, dupa care clateste-ti fata cu apa calduta.
Tot pentru exfolierea tenului poti sa folosesti bicarbonatul de sodium. Acesta are rolul de a inlatura bacteriile de pe fata si de a preveni aparitia cosurilor.
2. Aplicarea unei solutii astringente
In fiecare dimineata si seara aplica-ti pe fata o solutie astringenta special conceputa pentru curatarea tenului. In cazul in care nu ai o asemenea solutie, iarasi poti sa apelezi la natura si sa iti faci tu singura un suc din citrice, la fel de eficient. Stoarce o lamiae, o porticala si un grapefruit si aplica sucul obtinut cu ajutorul unui disc demachiant in fiecare dimineata si seara. Lasa-l sa se usuce, apoi clateste-te cu apa calduta. Efectul va fi acela de relaxare si pori curatati.
3. Hidratarea tenul
Dupa folosirea diferitelor masti si solutii cu efect astringent este momentul sa iti hidratezi tenul, cum se cuvine. Nu numai tu ai nevoie de o hidratare corespunzatoare, ci si tenul, mai ales cand se ascunde mereu sub machiaj, cand este expus la soare sau solar sau atunci cand ai cosuri. Foloseste o crema hidratanta, care sa contina elemente cat mai naturale posibil. Laptele, mierea, aloe, uleiul de masline sunt ingrediente cu efect hidratant asupra tenului tau. Le gasesti in diverse formule, combinate in cremele hidratante de fata, in functie de tipul tenului sau le poti folosi chiar in forma lor nprocesata, din cand in cand, aplicandu-le direct pe fata.
4. Vitaminizarea tenul
Pentru un efect garantat de inlaturare a cicatricelor lasate de cosuri, trebuie sa folosesti produse ce contin diverse vitamine, in special vitamina E, cu rolul de vindecare si refacere a tesutului, prin inlaturarea rosetii provocate de inflamarea porilor si curatare profunda. Pe langa faptul ca vitamina E are un rol antioxidant, protejand celulele pielii impotriva tuturor factorilor nocivi, poate juca si rol anti-imbatranire.
5. Laptele de capra
Produsele cosmetice pe baza de lapte de capra au un rol foarte important in uniformizarea culrii pielii, prin indepartarea petelor de pe fata si a urmelor lasate de cosuri. Dupa o utilizare constanta si corecta, pielea isi recapata aspectul stralucitor si sanatos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu