Atinge fericirea prin 28 de metode


Fericirea poate si trebuie sa fie starea noastra normala, zi de zi. Si totusi, imensa majoritate a oamenilor cauta inca fericirea... Haideti sa vedem cateva modalitati utile de a ne face viata mai fericita.

Mai intai, trebuie sa subliniez ca tot ceea ce urmeaza poate parea nu foarte simplu si nici usor de realizat, dar merita atentia cuvenita.

Alege si urmareste sa realizezi metodele cele mai atractive din toata lista, pe baza preferintelor personale. Cauta ceea ce ti se potriveste cel mai bine, si incepe totdeauna cu ele, pentru a-ti asigura inca de la inceput un succes care va deveni motivant pentru celelalte metode pe care le vei realiza dupa aceea.

Este de preferat sa realizezi pe rand aceste metode, iar pe masura ce obtii succesul cu una, vei putea trece la o alta. In fazele mai avansate, dupa o lunga si perseverenta practica, vei putea sa realizezi chiar doua sau trei metode in acelasi interval de timp, care trebuie sa fie totdeauna suficient de lung pentru ca ele sa devina o obisnuinta benefica.



Metoda 1: Trezeste-te devreme

Desigur, aceasta metoda nu este pentru oricine, cel putin la inceput, dar merita sa o experimentezi pentru cateva saptamani, si sa vezi ceea ce obtii. Dar, ca intotdeauna, nu trebuie sa fortezi nota, urmareste sa te simti bucuros si percepe totul ca pe o noua aventura plina de mister care iti poate aduce o comoara nebanuita.

Trezeste-te inainte de rasaritul soarelui, si vei vedea ca va apare o minunata schimbare in viata ta. Vei avea timp sa realizezi mai multe, vei descoperi surprins ca o simpla contemplare a inceputului zilei, a rasaritului soarelui, a trezirii la viata a mediului inconjurator, iti va aduce o mare bucurie.

Iata mai jos cateva idei pentru a reusi sa te trezesti ceva mai devreme decat o faci acum.

a) Saluta noua zi care tocmai incepe. Asa cum spunea Dalai Lama, in prima clipa cand te trezesti multumeste astfel: "Multumesc pentru acesta noua zi ce imi este daruita, iar eu voi darui tuturor in toata acesta zi ganduri bune, compasiune si bunavointa".

b) Bucura-te de linistea inceputului. Vei descoperi ca daca te trezesti mai devreme, e mai multa liniste. Gusta din plin acesta liniste, hraneste-te cu ea, permite-i sa te imbratiseze. Bucura-te si relaxeaza-te in linistea inceputului, respira minunata pace, pregateste-te pentru noua zi.

c) Premiaza-te zilnic cu rasaritul soarelui. Ei, da! Un astfel de spectacol nu-l poate vedea oricine... Imaginea soarelui care se ridica la orizont, incet dar sigur, este una dintre cele mai motivante si energizante, asa ca "incarca-te" cu ea pentru a incepe ziua plin de energie.

d) Exercitii fizice. Si acum, un secret: exercitiile fizice sunt mult mai usor de realizat dimineata pentru ca vei beneficia de miscarea ascendenta a soarelui care te va ajuta sa iti mobilizezi resursele pentru a exersa fizic.

e) Planul zilei. Merita sa te gandesti la ceea ce vei face in noua zi, urmareste sa stabilesti macar un scop pe care trebuie sa-l atingi in acesta zi si apoi realizeaza tot ceea ce este necesar pentru a-l obtine.

f) Savoarea zilei. Ramai deschis la orice noua ocazie pe care acesta zi ti-o va oferi. Desi e bine sa-ti planifici ziua, lasa-ti timp si pentru neprevazut pentru sincronicitati (sau coincidente), pentru aventura (care nu trebuie sa fie neaparat sub forma unor actiuni fizice, ci doar la nivel emotional sau mental). Cauta mereu pe parcursul zilei sa descoperi ceva nou: in oamenii pe care-i vei intalni, in situatiile care se vor desfasura, in tot ceea ce-ti va oferi ziua.

Iata si cateva sfaturi pentru a fi eficient:

Nu incepe cu schimbari drastice. Trezeste-te doar cu 10 - 15 minute mai devreme, pentru a-ti asigura succesul. Dupa 3-4 saptamani, mai adauga inca 15 -30 minute si vezi ce efecte apar.

Foarte important este sa-ti inchei toate activitatile seara devreme pentru a merge la culcare.

Propune-ti de seara sa te trezesti singur (fara ceas desteptator) la o anumita ora in dimineata urmatoare. Doar daca nu reusesti asa, poti folosi un ceas desteptator, dar aseaza-l cat mai departe de locul unde dormi, pentru a nu fi tentat sa-l inchizi repede.

Ridica-te din pat de indata ce te-ai trezit. Desi este bine sa iti amintesti visele cat mai in detaliu, nu aloca acestei etape prea mult timp - pentru a nu fi un motiv de intarziere. Daca tot te-ai trezit incepe ziua cu hotarare.

Totusi, lasa timp creierului sa se obisnuiasca cu noua ora de trezire, nu forta nota punindu-l sa se gandeasca la ceva anume. Lasa-i timp sa se trezeasca.

Daca tot ai reusit sa te trezesti mai devreme, constientizeaza ca asta e o mare victorie pentru tine, si actioneaza ca atare. Fii exuberant bucura-te de acest succes fii fericit!



Metoda 2: Renunta la umplutura

Mai ales daca esti stresat daca esti deja obisnuit sa muncesti mult si, mai ales daca ziua iti pare mereu prea scurta, atunci propune-ti sa faci mai putin. Propune-ti sa renunti la toate acele activitati care nu sunt necesare, acea umplutura care iti complica viata si iti consuma energiile inutil. Ramai la esential.

Spre exemplu, televizorul! Ei da, asta este o adevarata umplutura devoratoare de energie, si de timp! Descopera ca esti mai linistit ai mai mult timp si reduci un stres recunoscut daca reduci drastic timpul alocat televizorului. Ideal este sa renunti complet la televizor, dar fa-o totusi gradat ca sa ai eficienta si succes in acest demers. La final te vei felicita ca ai facut-o si te asigur ca nu vei mai simti tendinta de a-l deschide. Garantat!



Metoda 3: Incetineste si acorda-ti timp pentru a "gusta" viata

O mare parte din stres este cauzata de ritmul ametitor de viata impus de societatea moderna si acceptat orbeste de majoritatea oamenilor. Realizeaza mai lent toate activitatile! Spre exemplu, atunci cand esti la volanul masinii adopta o viteza redusa. Vei descoperi uimit ca e mult mai relaxant! Crede-ma, merita sa faci acest test!

Un alt exemplu: mananca mai incet! Permite-ti sa savurezi mancarea, incarca-te cu bucuria de a descoperi fiecare particularitate a gustului. Savureaza!

Lucreaza mai incet. Alocandu-ti mai mult timp pentru a realiza o anumita actiune iti va permite sa fii mai atent la detalii, vei fi mai eficient si totodata iti va permite sa sesizezi (daca esti atent) noi aspecte nebanuite..



Metoda 4: Practica rabdarea

Desi am vrea ca ziua sa fie perfecta, adesea avem parte de altceva. Iata mai jos cateva idei cate te pot ajuta sa fii mai rabdator cu situatiile si oamenii cu care te intalnesti.

a) Numara lent pana la 10. Asta ajuta mai des decat ti-ai inchipui! La final, vei constata ca impulsul initial - de nerabdare, de iritare si ne-acceptare - a disparut.

b) Respira adanc. Combina cu numaratoare pana la 10 si vei obtine rezultate mai eficiente.

c) Constientizeaza iritarea. Cu asta, poti sa "dai gata" orice impuls necontrolat: fii foarte atent si descopera de la primele semne orice stare de iritare sau impuls negativ care poate scapa in exterior necontrolat.

d) "Cum ajuta reactia mea?" Intreaba-te asa inainte sa "explodezi". "Oare chiar il ajuta pe celalalt reactia mea de iritare si judecata?".

e) Ia o pauza. Simplu si eficient: inainte de a-ti exprima nemultumirea, ia o pauza de minim 2-3 minute ca sa vezi situatia asa cum este ea, nu asa cum crezi tu ca este. Cauta in acest timp sa observi si punctul de vedere al celuilalt.




Metoda 5: Practica compasiunea, mila

Asta poate fi cea mai importanta metoda dintre toate. Pentru inceput, pentru a putea fi compasiv trebuie sa poti empatiza cu celalalt. Pentru barbati e ceva mai greu, dar oricine poate reusi cu putin antrenament si intentie asumata constient.

Poti sa incepi prin a te pune in locul celuilalt urmareste sa simti ceea ce este in sufletul lui in acea situatie. Vei reusi astfel sa intelegi de ce el reactioneaza mereu asa. Vei reusi sa "ii faci loc" in partea ta de viata, ii vei crea un "spatiu necesar" pentru ca el sa se simta in siguranta si acceptat de catre tine. Va fi o mare victorie de care iti vei da seama, garantat!



Metoda 6: Gaseste-ti scopul vietii

Asta pare ceva mai greu, dar - cu perseverenta si deschidere - pana la urma iti vei face o idee despre asta.

La inceput este foarte important sa fii deschis si sa incepi sa experimentezi. Simturile niciodata nu te inseala, asa ca fa mai mereu ceea ce iti place. Diversifica, pentru a descoperi noi posibilitati de implinire. Fii curios si efervescent cauta sa inveti cate ceva din orice experienta.



Metoda 7: Exercitii fizice

Desi face parte din prima metoda, poate fi extinsa pentru a deveni o cale de sine-statatoare pentru a fi fericit. Sa nu te surprinda faptul ca unii oameni sunt foarte fericiti atunci cand exerseaza fizic. Ei se axeaza pe actiunea in sine si pe senzatiile care apar atunci in corpul lor. Evident fara sa fortezi deloc, altfel vei ajunge sa suferi.

Exerseaza la inceput cate putin, mai mult din curiozitate, ca si cum te-ai juca cu corpul tau, mereu curios sa descoperi necunoscutul. Constientizeaza senzatiile fiziologice, cele emotionale si cele mentale care apar in timpul si dupa realizarea exercitiilor fizice.

Foarte important de subliniat: niciodata nu forta, ramai la exercitii sigure, simple si eficiente. Nu te hazarda niciodata la exercitii care implica bare metalice sau greutati. Fa totul simplu si natural.



Metoda 8: Mananca sanatos




Aici deja se poate spune destul de mult. Pe scurt axeaza-te pe alimente naturale, nepoluate, din surse sigure, si - cel mai important - neprelucrate termic (acolo unde se poate). Spre exemplu, de ce sa mananci andive gatite cand le poti consuma crude, bucurandu-te astfel de gustul inconfundabil!

Desi este un secret probabil ca deja l-ai aflat: adaosurile alimentare chimice, excesul de sare, consumul de zahar alb rafinat (cristal) si de indulcitori artificiali duce sigur la imbolnaviri grave (de multe ori chiar la moarte). Asa ca e cazul sa renunti de pe acum la toate aceste toxine care au fost numite impropriu "alimente".

Axeaza-te pe consumul de proteine simple (vegetale), cele complexe (de origine animala) sunt improprii consumului de lunga durata (cauzeaza boli degenerative).

O viata fericita se cladeste cu o sanatate durabila si continua. Ai grija de corpul tau, iar el te va rasplati cu o neasteptata disponibilitate si energie.


Metoda 9: Mediteaza

Chiar daca crezi ca meditatia iti este ceva strain, lasa prejudecata asta deoparte si experimenteaza plin de curiozitate si curaj.

Pentru a medita eficient trebuie in primul rand sa ai aceasta intentie clara. Apoi trebuie sa ai rabdare. Daca te-ai obisnuit sa faci simultam 100 de lucruri, atunci iti va fi foarte greu sa meditezi, asa ca incepe prin a evalua situatia in care te afli.

Aseaza-te intro pozitie confortabila. Repet: confortabila. Altfel, corpul te va "taxa" cu senzatii neplacute si iti va fi mai greu sa te focalizezi.

Inchide ochii si incepe sa fii atent la interiorul tau, lasand exteriorul sa dispara. Constientizeaza respiratia ta asa cum este ea, fara sa o modifici deloc. Odata cu linistirea respiratiei vei obtine foarte curand si linistirea mintii, ceea ce te va duce intro stare meditativa.

Desi la inceput iti va fi greu, persevereaza si vei fi umit de rezultate. Apoi continua si perfectioneaza-te mereu. Vei fi din nou uimit de rezultate. Asta este un alt secret.



Metoda 10: Organizeaza-te

Ei, da! Asta poate fi mai putin placut pentru cei mereu dezordonati. Dar, intotdeauna exista un inceput pentru toate. Succes!



Metoda 11: Gandeste pozitiv

Totdeauna trebuie sa gandesti pozitiv, eliminand din start orice ganduri negative care nu fac decat sa iti consume energia si sa nu ofere nimic in schimb.

Fii atent la gandurile tale. Pe cele pozitive hraneste-le cu toata atentia ta, iar pe cele negative lasa-le sa plece singure, ignorandu-le si concentrandu-te pe cele pozitive.

Un exemplu simplu: daca vrei sa fii bucuros trebuie sa lasi tristetea la o parte, cautand bucuria in orice, mai mereu.



Metoda 12: Simplifica-ti finantele

Sunt sigur ca asta pare foarte interesant. Stabilitatea financiara necesita obisnuinte sanatoase. Iata unele dintre ele:

a) Pune mereu bani deoparte. Niciodata nu cheltui toti banii. Asta trebuie sa fie prioritatea principala in materie de finante.

b) Controleaza-ti impulsul de a cheltui inutil. Asta poate fi una dintre cele mai mari probleme pentru multi oameni. Inainte de a arunca banii pe X produs sau serviciu, gandeste-te de 3 ori in mod serios daca chiar ai nevoie de asa ceva. Oare nu poti rezolva problema si fara sa cheltui acei bani?

c) Evalueaza-ti cheltuielile si reduce-le la minimul necesar. Merita sa urmaresti in decursul unei luni tot ceea ce reprezinta cheltuieli, apoi sa analizezi si sa concluzionezi singur. Vei fi uimit cati bani arunci inutil...

d) Plateste-ti facturile imediat. ALtfel vei plati ulterior penalitati care te vor impovara si mai mult.

e) Abtine-te si elimina orice credit. O mare parte din stresul vietii moderne o reprezinta creditul bancar sau datoriile financiare. Mai mult decat atat datoriile reprezinta o forma nebanuita de subjugare financiara care iti rapeste libertatea. Sfatul meu este sa te abtii pentru totdeauna de la orice credit sau imprumut. Invata sa traiesti cu ceea ce obtii si vei fi mult mai fericit!



Metoda 13: Simplifica-ti viata

In primul rand renunta la lucrurile care sunt in plus vei obtine astfel mai mult spatiu, ceea ce va crea o atmosfera de pace si liniste.

Renunta la actiunile care sunt in plus: intalniri care se prelungesc sau care sunt inutile si care consuma timpul si energia, in general "pierderea timpului" cu activitati inutile. Cum descoperi cand o activitate este inutila? Intreaba-te daca chiar ai nevoie sa realizezi acea activitate. Exemplul cu televizorul poate clarifica situatia.




Metoda 14: Multumeste-te cu ceea ce ai

O mare problema la majoritatea oamenilor: ei cred ca vor fi fericiti doar atunci cand vor ajunge la o anumita destinatie, sau cand vor realiza ceva, sau cand vor achizitiona ceva. Dar aceasta capcana in care multi au intrat nu le ofera iesire pentru ca de indata ce au obtinut ceea ce vroiau isi propun imediat altceva, ca o obisnuinta. Astfel, ei rateaza de fiecare data, consecvent fericirea!

Compara-te mereu cu cei care detin mai putine bunuri, compara-te cu cei pentru care viata e mai grea decat a ta, si multumeste-te ca tu esti cu adevarat binecuvantat!


Metoda 15: Propune-ti scopuri pozitive pe termen lung

Gandeste-te de acum la viata ta care va fi perfecta: ce anume, in detaliu, o caracterizeaza? Constientizeaza cat de fericit esti descoperind toate aceste scopuri.

Porneste cu unul dintre ele, cel mai simplu si mai usor de realizat. Persevereaza pana la succesul deplin. Apoi continua cu urmatorul.

Desi, aparent aceasta metoda e in contradictie cu precedenta, nu este deloc asa. Daca metoda precedenta consta in eliminarea vesnicei nemultumiri, aceasta metoda presupune evolutia constanta si constient hranita, pas cu pas. Asadar - aceste doua metode sunt complementare, se completeaza una pe cealalta, si este recomandat sa se realizeze impreuna.



Metoda 16: Bucura-te de viata


Desi scopurile si organizarea sunt importante, la fel de importanta este trairea plenara a vietii, aceasta calatorie pe care fiecare dintre noi o facem. E important sa fie un echilibru intre a fi focalizat pe destinatia finala si trairea cu bucurie a calatoriei, a drumului pana acolo.



Metoda 17: Relatii adevarate

In afara de relatiile intime, este foarte important sa ai relatii adevarate cu cat mai multi oameni. Fii mereu plin de bunavointa, cauta sa intelegi pe fiecare, fii deschis si sincer, respecta-i pe toti si ofera-le iubirea si compasiunea ta.

Fiecare om pe care-l intalnesti este asemeni tie, o fiinta umana completa si unica, asa cum esti tu. Cauta sa descoperi cat mai multe din toate relatiile tale, caci mereu exista ceva specific la fiecare dintre noi, si ofera tuturor privilegiul de a intercationa cu tine si bucura-te impreuna cu ei de fiecare secunda petrecuta impreuna!



Metoda 18: Bucura-te de placerile simple

Cele mai bune lucruri in viata sunt toate gratis! E adevarat! Gusta din plin un apus de soare minunat daca tot esti acolo la momentul potrivit. Gusta din plin o mancare buna, o muzica incantatoare, o carte care te inspira, o meditatie la care aspiri.



Metoda 19: Scrie un jurnal

Sau mai multe! Merita sa scrii un jurnal in care sa detaliezi toate momentele speciale din zi, fie ele pozitive sau nu. Scrie cum ai reactionat ce emotii ai avut ce solutii ai descoperit... Mai tarziu poti face o auto-analiza mult mai usor cautand in jurnal si re-traindu-ti evolutia.



Metoda 20: Cenzureaza-ti sursele de informatii

In ziua de azi primim cantitati uriase de informatii din multiple surse: internet tv, oameni, ziare, radio, etc. Nu numai ca toate astea realizeaza o presiune nevazuta asupra noastra, dar adesea ne distrag atentia de la lucrurile importante si chiar ne impidica sa le realizam prin consumarea timpului si a energiei.

Cenzureaza-ti sursele de informatii, axeaza-te numai pe cele care-ti ofera informatii cu adevarat valoroase, care te ajuta. Renunta la "umplutura" ca sa te poti focaliza pe ceea ce e important. In definitiv, e viata ta!




Metoda 21: Relaxeaza-te cat mai des

Dupa ce ai depasit un stres e necesar sa te relaxezi si sa te armonizezi. Este bine sa realizezi asta de cateva ori pe saptamana. Iata cateva idei:

a) Respira adanc, de voie, fara sa fortezi. La expiratie focalizeaza-te pe eliminarea stresului. Repeta de cateva ori.

b) Auto-masaj. Iti poti oferi singur un auto-masaj la umeri, spate, ceafa, genunchi si glezne.

c) Fa o plimbare. Impreuna cu auto-masajul si respiratia lenta, ajuta foarte mult la eliminarea stresului, mai ales daca alegi sa te plimbi in natura.

d) Exercitii fizice. Stiu, am mai amintit despre asta, dar in alt context.

e) Relatii intime amoroase. Sunt sigur ca nu spun ceva nou, dar se stie ca relatiile intime amoroase sunt cel mai bun remediu impotriva stresului si o cale placuta spre fericire!

f) Ia-ti o zi libera. Mai ales daca muncesti pe rupte, e cazul iti aloci o mica vacanta de o zi sau doua. Vei vedea ca face minuni!

g) Deconecteaza. Inchide toate telefoanele, calculatorul, televizorul, radioul, etc. Izoleaza-te pentru un timp de lumea exterioara si permite-ti sa fii cu tine insuti.

h) Mediteaza. Chiar daca esti incepator, merita sa iei in considerare aceasta super-metoda de de-stresare.

i) Iubeste. Petrece-ti timpul cu cei dragi, iubeste fiecare moment al vietii, pretuieste fiecare experienta si multumeste pentru toate ocaziile minunate de viata pe care le traiesti.

j) Relaxeaza-te. Intinde-te in pozitie orizontala si permite-ti sa te odihnesti un timp. Corpul are nevoie de odihna pentru a se reface. Stresul va dispare si te vei simti mai relaxat.



Metoda 22: Traieste mereu in prezent

Timpul trece foarte repede. Inainte de a-ti da seama, viitorul devine prezent, si prezentul devine trecut. Multi dintre noi se lasa acaparati de ganduri, de trairi iluzorii. Si astfel rateaza momentul prezent.

Cum sa fii fericit traind in prezent? Fa ceea ce faci in prezent dar fa-o cu toata atentia si cu toata fiinta ta. Lasa gandurile sa treaca pe linga tine, detaseaza-te de ele si observa atent. Fii deplin constient de ceea ce faci.



Metoda 23: Dezvolta-ti detasarea si egalitatea

In mijlocul celor mai iritante si neplacute situatii, trebuie sa te detasezi de orice aspect negativ, sa privesti de la distanta, ca un spectator, toata acesta dezlantuire, si sa ramai linistit si in echilibru. Detasarea este o cheie secreta pentru o viata fericita si echilibrata.



Metoda 24: Esti unic

In consecinta, opreste-te din a te compara mereu cu ceilalti. Esti unic, si ai ceva ce nimeni nu are. Nu mai cauta sa te compari cu altii, caci vei obtine doar iritare si nemultumire. Cauta sa fii fericit cu ceea ce ai.



Metoda 25: Beneficiile sunt mai importante decat dificultatile

Asadar, focalizeaza-te pe beneficii. Schimband punctul de vedere, vei obtine un raspuns emotional de sustinere, pozitiv, astfel ca actiunile vor fi mai usor de implinit.



Metoda 26: Fii romantic

In secolul vitezei si al modernismului, nimic nu poate fi mai salvator pentru o relatie decat romantismul. Iata cateva idei:

a) Picnic in doi. Mergeti impreuna la un picnic, in natura. Pregateste tot ce trebuie, si aminteste-ti neaparat de un buchet de flori.

b) Masa romantica. Luminarile creeaza o atmosfera intima si placuta, muzica in surdina predispune la deschidere si relaxare, iar florile aduc un plus de natural.

c) Masaj. Pe linga calitatile relaxante, un masaj poate fi un bun preludiu.

d) Cinema. Deja o modalitate clasica! Mergeti sa vedeti un film, apoi luati masa impreuna. Face minuni!



Metoda 27: Rezista criticismului

Fiecare in viata a avut ocazia sa fie criticat macar o data. Haideti sa vedem cum facem fata acestor momente dificile.

a) Descoperirea criticismului. Invata sa-l descoperi din timp pe cel care te critica. Adesea luam lucrurile la modul personal, si asta ne afecteaza. Remediul este sa ne detasam si sa privim totul ca pe un joc, astfel ca nu ne va mai afecta.

b) Pe ce se bazeza? Cel care ne critica se bazeaza pe ceva? Daca da, atunci inseamna ca ar putea avea dreptate, doar ca au ales sa o faca intrun mod care ne displace.

c) Stopeaza ideile negative. Fii foarte atent la ceea ce spun, s-ar putea ca ideile lor sa-ti dezvolte indoiala in propriile capacitati. Izoleaza ideile negative, si inlocuieste-le cat mai repede cu unele pozitive care te ajuta sa evoluezi si sa te dezvolti.

d) Totdeauna vor exista critici. Sau, e imposibil sa multumesti pe toata lumea. Asa ca detaseaza-te si priveste de la distanta.



Metoda 28: Ajuta-i pe altii

Multi oameni gasesc ca a-si ajuta semenii le da o mare satisfactie si fericire. Ce poate fi mai frumos decat o mana intinsa la momentul oportun? Fii spontan si mereu gata sa-ti oferi ajutorul dezinteresat si vei vedea cu surprindere ce efecte minunate are, atat asupra ta, cat si asupra celorlati!

Haideti sa facem lumea mai buna!

Pentru asta, putem incepe cu noi insine.


sursa: http://roaim.co.nr/?a=stand&block=latest





Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .