Secretele imbunatatirii comportamentului copilului

Comportamentul copiilor poate fi imbunatatit folosind si repetand niste principii simple. Cu atentie si rabdare, comportamentul copilului tau se va schimba.

Cei mai multi parinti devin enervati datorita comportamentelor sau obiceiurilor rele ale copiilor lor, fie ca este vorba de un bebelus care plange incontinuu, un prescolar care isi lasa hainele pe jos au un adolescent care foloseste un vocabular nu prea placut.

copilRaspunsul parintilor la comportamentul inadecvat al copiilor poate fi o provocare.

Ii ignori comportamentul iritant sau il pedepsesti pentru el?

Este necesar sa intervii in cazul unor comportamente care sunt periculoase atat pentru copil cat si pentru cei din jurul lui.

De asemenea intreaba-te: este acest comportament responsabil pentru varsta copilului?

De exemplu, este rezonabil sa te astepti ca un copil de opt ani sa nu te deranjeze atunci cand vorbesti la telefon timp de 20 de minute dar nu este rezonabil sa astepti acest lucru de la un copil de 2 ani.

Este util de asemenea sa iei in considerare si starea de spirit a copilului si ceea ce se intampla in viata sa ca posibile declansatoare a comportamentului neobisnuit.

Cum le putem schimba comportamentul copiilor


Urmatoarele patru principii vor avea efect in schimbarea comportamentului copilului tau daca esti rabdatoare si persistenta.

Principiul intai: Schimba-ti intai raspunsul initial. Acest lucru este important deoarece comportamentul copiilor in general necesita un raspuns, care poate fi atentia ta sau o incercare de a te invinge.

Cel mai important principiu este sa iti schimbi tu comportamentul intai. Asa ca daca copilul tau plange (versiunea unei torturi cu apa) pentru a primi ceea ce doreste incearca sa nu il bagi in seama.

Principiul al doilea: Practica cu copilul tau comportamentul pe care doresti sa il aiba. Notiunea de repetare a comportamentului este fundamentala pentru invatarea unui nou comportament.

Nu le spune copiilor numai ce astepti de la ei, pune-i si sa practice comportamentul. De exemplu, in cazul unui plangacios - pune-l sa practice cererea ajutorului sau a unei bomboane cu voce normala.

Principiul al treilea: Minimizeaza comportamentul nedorit. Asta inseamna ca atunci cand copii continua cu vechiul comportament in ciuda ideilor tale geniale de a-l ignora, pedepseste-i dar nu ii fa de rusine.

Retine ca necesita timp sa scapi de un comportament urat, mai ales daca a fost folosit pentur o perioada lunga de timp.

Principiul al patrulea: Accentueaza comportamentul potrivit. Cand copilul tau se comporta frumos, arata-ti sincera apreciere. De multe ori nu le oferim atentia necesara copiilor atunci cand sunt cuminti, doar atunci cand fac prostii.

Comportamentele carora le oferim atentie vor fi practicate mai des de catre copii asa ca trebuie sa acordam atentie comportamentelor bune. In cazul plangaciosului nostru, este ok sa il laudam cand cere frumos ceva, in loc sa planga ca sa obtina acel lucru.

Ca in cazul oricarui proces, va functiona numai daca vei urma aceste principii. Si nu iti fie frica sa le adaptezi conform situatiilor tale. Retine, este mai important faptul ca ai un plan, si nu natura planului care te va face sa faci o schimbare in comportamentul copilului tau.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .