Lucruri pe care sa nu le spui copiilor tai

Conform ultimelor cercetari, expertii au analizat anumite fraze pe care parintii le spun deseori copiilor lor. Acestea nu sunt educative si deseori nu au nici rezultat.

Spune ce ai de spus si fii sincera, mai usor de zis decat de facut, cu siguranta. Cand vine vorba de copii, cuvintele noastre nu au intotdeauna efectul asteptat, chiar si cu cele mai bune intentii.

parinti copiiIn ultimii ani, cateva dintre cele mai comune fraze rostite de parinti au fost analizate de experti.

Iata cateva expresii pe care ar trebui sa le elimini din limbajul tau.

“Nu”


Ce o fi in neregula cu “nu”? Absolut nimic in cazul in care nu este folosit pentru orice.

Pastreaza artileria grea pentru momentele dificile, cand copilul tau se afla in pericol de moarte spre exemplu.

In plus, “este multa mai usor sa fii clara si pozitiva.

In loc sa strigi “Nu” cand copilul tau de 4 ani se ridica in picioare pe scaun la masa, incearca sa-i spui “Te rog sa stai jos.”


“Asteapta pana ajunge tata acasa”


Acesta e unul din lucrurile la care te gandesti pe parcursul zilei, dar e mai bine sa nu-l spui. Pentru a se putea bucura in totalitate de avantajele pe care le ofera un al doilea adult in familie, parintii ar trebui sa fie ca soferii sincronizati, sa porneasca impreuna.

Asta inseamna sa nu lasi lucrurile dificile in seama partenerului. Chiar daca il lasi pe micut in grija mamicii sau a taticului de indata ce intra pe usa, este cel mai bine sa luati impreuna deciziile importante.

Pe langa asta, sigur nu iti doresti sa te simti responsabil ca l-ai facut pe copil sa-i fie teama de un parinte sau de celalalt. Asta ar putea fi o greseala mare, existand posibilitatea sa duca la o relatie nesanatoasa pe masura ce copilul creste.


“Esti cel mai bun”

Bineinteles ca odrasla ta e cea mai tare chestie de la video incoace, dar prea multa lauda nejustificata li se poate urca la cap copiilor nostri.

Si mai rau, astfel de comentarii pot crea presiune pentru copii sa fie perfecti. Experti ne sfatuiesc sa fim cat mai exacti si sa ne axam pe copil. Incearca asa: “Probabil ca esti tare mandru de desenul acesta.

Imi place ca i-ai desenat un zambet soarelui.” Astfel de afirmatii duc la un respect de sine crescut.

“Mai vedem”


Ai de dat 20 de telefoane, de platit facturi, de spalat rufe tocmai atunci copilul tau vrea sa-si cheme prietenii in vizita. “Mai vedem” este butonul de pauza pentru momentele cand nu mai faci fata.

Dar acest tertip invechit ii poate sugera copilului ca esti prea ocupata sau distrata ca sa mai ai timp de el. Astfel il provoci sa te intrebe incontinuu acelasi lucru pana cand esti suficient de iritata ca sa iei o decizie pripita.

In schimb, spune-i sa te intrebe mai tarziu. Sau daca pur si simplu amani inevitabilul nu, spune-i direct, din start.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .