În tratamentul cancerului, zerul este un leac cunoscut sub denumirea de „apã vindecãtoare".
De asemenea, eliminã excesul de colesterol si toxinele si regleazã tranzitul intestinal. Terapia cu zer este recomandatã bolnavilor de cancer care suferã si de alte afectiuni, precum artrozã, hipertensiune arterialã, colitã, cistitã sau eczeme.
Zerul, lichid gãlbui care rãmâne prin scurgerea brânzei sau iaurtului, contine un complex de vitamine, de minerale (are un continut considerabil de potasiu si de magneziu) si de aminoacizi care favorizeazã asimilarea mineralelor. Pentru cã este sãrac în sodiu, în substante grase si în colesterol, zerul poate fi integrat cu usurintã în regimul alimentar al bolnavilor de cancer.
Cum se face cura cu zer
Foarte eficient în terapie este zerul obtinut din lapte de caprã, dar rezultate bune se obtin si cu cel de vacã. Cea mai eficientã curã cu zer dureazã 20 de zile. Începe aceastã curã cu un litru de zer pe zi, apoi mãreste portia cu 250 ml, pânã ce ajungi la doi litri pe zi, bãuti în patru reprize. Cura dureazã douã sãptãmâni. Apoi, scade portia treptat, astfel încât, în ultima zi a curei, sã ajungi din nou la un litru de zer.
Ganoderma previne metastazele
Forurile academice din China, Japonia si din Statele Unite ale Americii au fãcut minutioase cercetãri asupra ciupercii Ganoderma, numitã de chinezi „regele miraculos al plantelor". „Dintre beneficiile evidentiate semnalãm: reducerea nivelului colesterolului „rãu" si al grãsimilor din corp, scãderea nivelului zahãrului din sânge si refacerea functiei pancreasului, cresterea capacitãtii de vindecare a organismului, distrugerea tesuturilor canceroase si împiedicarea dezvoltãrii tumorilor, inhibând aparitia metastazei.
De asemenea, protejeazã împotriva efectelor secundare ale citostaticelor.
S-a demonstrat cã efectele anticancerigene ale ciupercii se datoreazã unor componente principale precum germaniul si polizaharidele. Ganoderma este cea mai bogatã sursã de germaniu organic descoperitã pânã acum, substantã care oxigeneazã sângele si regenereazã tesuturile deteriorate.
Celelalte componente active, polizaharidele, combat înmultirea celulelor canceroase si scad nivelul colesterolului „rãu". Pacientilor grav bolnavi de hepatitã, de diabet si de cancer li se administreazã câte douã-patru capsule de trei ori pe zi. În timpul terapiei nu se consumã mâncãruri bogate în grãsimi animale si sãrate, prãjeli, conserve, condimente si cofeinã.
Propolisul atenueazã durerile
Tinctura de propolis (în concentratie de 30%) contribuie la întãrirea sistemului imunitar, revitalizeazã organismul si este de mare ajutor în lupta cu cancerul. Mai mult, tinctura de propolis scade intensitatea celor mai puternice dureri cauzate de cancer. Picăturile se pun pe pâine (câte douã picãturi la fiecare 5 kg corp), iar tratamentul trebuie urmat cel putin 15 zile.
Strugurii inhibã înmultirea celulelor canceroase Cercetãtorii de la Universitatea din Illinois, SUA, au descoperit recent cã în compozitia boabelor de struguri existã circa zece flavonoide noi, care au o puternicã actiune anticancerigenã si inhibã actiunea enzimei toposomeraza II, care joacã un rol esential în aparitia cancerului. Se consumã câte 200 g de struguri pe zi cu coajã si cu sâmburi.
Util: Genisteina (un hormon vegetal) din boabele de soia este beneficã în cancerul uterin, de sân, de prostatã sau de colon.
Grepfrutul este indicat în cancerul de sân
Studii recente au evidentiat importanra unor substante continute de grepfrut (limonoizii), care inhibã formarea tumorilor canceroase. Totodatã, sucul acestui fruct are efect benefic pentru starea de sãnãtate a femeilor depistate cu cancer la sân.Specialistul nostru
Dr. Ruxandra Constantina -
medic de familie competentã în apifitoterapie, reflexoterapeut:
Terapia anticancer este complexã si include schimbarea stilului de viatã, adoptarea unei diete care sã includã alimente ce contin antioxidanti, administrarea de plante care inhibã dezvoltarea tumorilor si sustin functiile organismului.
Orzul verde contine o concentratie mare de SOD, o enzimã cu actiune puternic antioxidantã, care apãrã organismul de actiunea nocivã a radicalilor liberi.
În caz de leucemii, cancer ovarian, mamar, pancreatic, de piele, încetineste procesul de formare sau de creştere a tumorilor. Substantele active din uleiul de cãtinã au proprietãti excelente anticanceroase (în special în cazul cancerului gastric, colorectal si pulmonar), inhibã dezvoltarea celulelor canceroase si reduc efectele secundare ale citostaticelor.
Sursa: www.adevarul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu