Seara trecuta am revazut filmul HACKIKO – A DOGS STORY (2008).
Filmul HACKIKO MONOGATARI ( 1987 ) este o poveste reală petrecut în Japonia în prima parte a secolului al XX-lea, drama "Hachiko monogatari" urmăreşte relaţia specială creată între unprofesor de colegiu şi un câine pe care il primeste de la un fost elev şi îl aduce în casa lui. Ani de-a rândul, loialul animal Hachiko îşi însoţeşte în fiecare dimineaţă stăpânul la gară şi îl aşteaptă în fiecare seară pe peron să se întoarcă de la locul de muncă. Într-o zi nefastă însa profesorul suferă un accident cerebral şi decedează, neîntorcându-se niciodată acasă cu trenul. Timp de 9 ani Hachiko merge zi de zi la staţia de cale ferată pentru a-şi întâmpina stăpânul, uimindu-i pe localnici prin devotamentul lui şi predându-le acestora o lecţie despre iubire şi compasiune.
Atasat sunt trailere la cele doua filme , iar mai jos cate ceva despre rasa canina
Povestea Akita Inu
Folclorul japonez face referiri la cainii Matagi (una dintre cele mai "vechi" rase locale), acestia fiind stramosii rasei Akita Inu. Cainii Matagi erau folositi la vanatoare de elan, antilope, porc mistret si chiar ursi Yezo (greutate medie de 120kg). Rapid, agil si tenace putea tine prada imobilizata pana la sosirea vanatorilor care o ucideau.
Akita Inu isi datoreaza denumirea provinciei cu acelasi nume din nordul insulei Honshu unde a aparut. Este o rasa foarte veche - analizele ADN efectuate au pus rasa Akita intre cele mai vechi rase de caini din lume.
In timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, cainii Akita au fost in pericol de disparitie din cauza lipsei de hrana si a ordinelor prin care trebuiau prinsi toti cainii (cu exceptia Ciobanescului German), pentru ca din blana lor sa se confectioneze uniforme calduroase pentru soldati. Dupa Razboi insa, rasa a inceput sa isi revina numeric - atat in Japonia, cat si in SUA (unde fusese "importata" de soldatii americani intorsi din Japonia si unde a evoluat, devenind American Akita).
Caracteristicile fizice ale rasei Akita Inu
Akita este considerata o rasa mare de caini - masculii pot atinge 54 de kg si pana la 66 cm inaltime (femelele ating un maxim de 50 de kg). Culorile standard difera intre Akita Japonez si Amerian Akita (la American sunt acceptate mai multe culori decat cele 5 acceptate la ramura japoneza).
Temperamentul
Cainii
Iubesc compania oamenilor, insa pot fi si caini de "curte" - chiar si in aceasta situatie trebuie plimbati pentru a nu-si folosi energia la stricaciuni...Akita este foarte jucaus si o foarte buna companie pentru copii, insa trebuie urmariti deoarece simpla lor masivitate poate fi periculoasa pentru un copil prea mic.
In afara de situatia in care au fost obisnuiti de mici cu alte animale de companie in casa, Akita va prefera sa nu aiba "concurenti".
sursa: http://www.akita-inu-ken.com/
foto : internet
trailer: internet
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu