“Am crescut uitându-mă la Star Trek. Star Trek m-a făcut să-mi doresc să văd creaturi extraterestre, dintr-o altă lume. Dar mi-am dat seama, până la urmă, că pot găsi aceste creaturi şi aici, pe Pământ, studiind insectele. Sunt obsedat de insecte; mai exact de zborul lor. Cred că evoluţia zborului lor e, poate, unul dintre cele mai însemnate evenimente din istoria vieţii. Fără insecte nu ar fi plante cu flori. Fără plantele cu flori, n-ar mai exista primatele deştepte, frugivore, care să ţină discursuri.” Michael Dickinson
Prin viata esti trecator si efemer , daca nu stii a trai fiecare clipa ce se scurge din viata ta !FOREVER 1(9)
[ DOCUMENTAR ] Cum zboară o muscă
“Am crescut uitându-mă la Star Trek. Star Trek m-a făcut să-mi doresc să văd creaturi extraterestre, dintr-o altă lume. Dar mi-am dat seama, până la urmă, că pot găsi aceste creaturi şi aici, pe Pământ, studiind insectele. Sunt obsedat de insecte; mai exact de zborul lor. Cred că evoluţia zborului lor e, poate, unul dintre cele mai însemnate evenimente din istoria vieţii. Fără insecte nu ar fi plante cu flori. Fără plantele cu flori, n-ar mai exista primatele deştepte, frugivore, care să ţină discursuri.” Michael Dickinson
[ DOCUMENTAR ] Misterul tăblițelor de la Sinaia
Unul dintre cele mai controversate subiecte ale ultimilor ani, Tăblițele de la Sinaia au incitat imaginația foarte multor români. Sunt ele niște falsuri geniale sau sunt copii în plumb după o uimitoare și autentică Arhivă Regală din Aur a dacilor?
Tăblițele de la Sinaia reprezintă un set de artefacte arheologice controversate. Conform tradiției locale, sau a unor informații care au circulat în zonă la vremea respectivă, Tăblițele de la Sinaia se referă la un număr impresionant de tăblițe de aur inscripționate într-o limbă si o scriere misterioasă, descoperite cu prilejul lucrărilor de captare a pâraielor Sfânta Ana și Peleș, pentru aprovizionarea cu apă a Mânăstirii Sinaia, și de asanare a mlaștinilor din Poiana Văcăria.
Pe lângă plăcile de aur, lucrătorii ar fi descoperit și monede de tip Maia și Sarmis, ambele tezaure considerându-se că ar fi intrat, în mod tacit, în posesia regelui Carol I. Astăzi, Tăblițele de la Sinaia, sau Tezaurul de la Sinaia se referă la un set de tăblițe de plumb neinventariate care se află depozitate în subsolul Institutului de Arheologie Vasile Pârvan din București, de mai bine de un secol. Tradiția locală explică existența prezentelor plăcuțe de plumb prin ideea conform căreia regele ar fi topit piesele originale, valorificând aurul în vederea finalizării proiectului Peleș, după ce plăcile ar fi fost copiate în plumb.
sau link :
Tăblițele de la Sinaia
Viziteaza si :
http://puppik.blogspot.com
http://forever19-forever19.blogspot.com
http://forever19blog.blogspot.com
http://caniche-poodles.blogspot.com
Justin CAPRA - Calea pe care am ales-o !
Calea pe care am ales-o este emigrarea în pădure,
Justin Capră, românul care a inventat rucsacul
*********************************************
Viziteaza si :
http://puppik.blogspot.com
http://forever19-forever19.blogspot.com
http://forever19blog.blogspot.com
http://caniche-poodles.blogspot.com
[ DOCUMENTAR ] Brâncuși sau școala de a privi
Scenariul şi comentariul au fost realizate de scriitorul Marin Sorescu. Filmul este “o viziune” asupra întregii sale opere, aflată în România, Franța și SUA. S-a filmat la Complexul Muzeal de la Târgu Jiu, la Muzeul Național de Artă din Craiova, la Casa memorială-atelier din Paris și la Muzeul Metropolitan din New York.
Din 1963 până astăzi, au apărut în toate părțile lumii peste 50 de cărți și monografii, studii și articole despre Constantin Brâncuși, stabilind în mod definitiv locul lui ca artist genial și chiar ca “unul dintre cei mai mari creatori ai tuturor timpurilor” (Jean Cassou). În 1937, cunoscutul sculptor Henry Moore scria: “Brâncuși a fost acela care a dat epocii noastre conștiința formei pure”. Mai aproape de noi, Frank Gehry indică cu precizie influența pe care marele sculptor român a avut-o asupra sa.
Vezi și:
Constantin Brâncuși – Viața și opera sau Constantin Brâncuși filmat - O oră de secvenţe filmate de însuși Constantin Brâncuşi între 1923 şi 1939, în atelierul său din Paris, în Anglia şi în România, mai ales la Târgu Jiu.
[ DOCUMENTAR ] Foametea din Basarabia
În 1947, când mureau deja de foame zeci de mii de basarabeni, industria alimentară din RSSM a depăşit planul anului 1946 la fabricarea untului cu 33,2%, a uleiului – cu 39,5%, a cărnii – cu 32,5%, a conservelor – cu 101,9%e. Acest lucru îl aflăm din sursa oficială – gazeta “Moldova Socialistă”, din 28 ianuarie 1947. Este evident că aceste produse alimentare proveneau din producţia sechestrată de la ţărani şi se exporta în URSS în timp ce producătorii din Moldova mureau de foame.
Canibalii din Moldova
Anul 1947. Canibalism în socialism. Canibalismul în RSSM era un secret de stat. Era categoric interzis să vorbești sau să scrii despre cruzimea NKVD-istilor şi a activiştilor sovietici care luau toate rezervele de hrană ale băştinaşilor, maturându-le podurile… Nu veţi găsi nici o gazetă sau revistă sovietică din acei ani în care să se menţioneze, cel puţin statistic, cazurile multiple de canibalism. Secretul de stat era păstrat cu stricteţe…“Toţi au murit”!
Este destul de dificil să vorbești despre canibalism. Cu atât mai mult despre canibalism în Basarabia, în estul Europei. Nu în Africa şi nici în Amazonia, ci la Chişinău, Orhei, Bălţi, Cahul etc.. E foarte greu să-ți imaginezi că în această provincie românească (lăsată ruşilor în 1940 fără nici un foc de armă, reîntoarsă de Ion Antonescu pentru o scurtă perioadă, din 1941 până în 1944 şi reocupată de sovietici în acelaşi an), existau case “sigilate”, pe ele fiind afişată inscripţia “Toţi au murit”. E foarte greu de imaginat că în această parte a Moldovei copiii erau vânaţi pe străzi, aduşi în case, omorâţi şi mâncaţi…Vizionare online Foametea din Basarabia, 1946-1947
BEI DIN STICLE DE PLASTIC ?
Un nou studiu a scos la iveală că băutul apei din recipiente de plastic duce la apariția migrenelor.
Bisfenol A (BPA), substanţă considerată deja responsabilă pentru probleme de sănătate precum obezitatea, infertilitatea şi atacurile cardiace, ar putea cauza migrenele care afectează unul din şapte aduţi din Marea Britanie, după cum arată rezultatele unui studiu.
Cercetătorii au observat comportamentul şobolanilor, dintre care jumătate au primit chimicala o dată la trei zile. În doar jumătate de oră de la administrarea dozei, cobaii expuşi la BPA au devenit mai puţin activi, s-au îndepărtat de zgomote şi lumini puternice, erau uşor de uimit şi au arătat semne de fragilitate în zona capului. De asemenea, semnalele emise de creier au arătat un influx de estrogen.
Substanţa Bisfenol A este folosită pentru a face sticlele din plastic şi conservele mai flexibile şi mai puternice. Face parte din categoria chimicalelor cu potenţial disruptiv endocrin, care alterează felul în care organismul produce hormonii.
Concluziile la care au ajuns cercetătorii sugerează că un demers la nivelul instituţiilor clinice de a reduce expunerea la BPA “poate diminua frecvenţa durerilor de cap şi/sau severitatea, descoperind strategii care pot creşte calitatea vieţii celor afectaţi de migrene”.
“Aceste rezultate arată că BPA are capacitatea de a amplifica simptomele folosite pentru a diagnostica tulburările care apar la pacienţi, sugerâd că BPA ar creşte atât incidenţa, cât şi prevalenţa acestei afecţiuni”, se mai arată în studiu.
Neurologii avertizează că Bisfenol A este folosit în ambalajele produselor alimentare, din plastic sau conserve.”Dacă BPA este implicat în geneza acestor migrene atunci acest lucru ar fi cu siguranţă o piatră de hotar în cercetarea durerilor de cap”, a spus neurologul Fayyaz Ahmed.
Ţări din lumea întreagă, inclusiv state membre ale Uniunii Europene, Canada şi China, au făcut demersuri pentru a interzice chimicalele din recipientele pentru bebeluşi. Bisfenol A apare într-o serie de produse folosite zi de zi, de la bordul maşinii şi perdelele de baie până la chitanţe şi produse cosmetice.
Un studiu anterior care a testat diete cu “mâncăruri proaspete” a ales familii din San Francisco ce au consumat produse la conservă şi au fost expuşi la BPA din cel puţin alte două surse: băutul apei din sticle din plastic; băutul de la aparate de apă de birou; mâncatul în afara casei şi consumul de mâncare încălzită la cuptorul cu microunde.
WINTER
ASCULTA :
Gandind ...
Acest website este un pamflet!
Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.
Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.
Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .